Update

  • Min näsa rinner. Halsen gör ont efter en halv arbetsdag. Jag hostar slemklumpar. Men uppfostrad i en hård anda så går man till jobbet ändå. Och sjukskriver folk som är friskare än en själv.
  • Bilen höll på att skrämma ihjäl mig igår eftersom den öppnades som genom ett trollslag så fort jag tog i handtaget utan att trycka på låsa-upp-knappen! Det kanske liksom inte skulle vara så bra om det var NÅN ANNAN som tog i bilen?! Men efter 30 min ångest och ivrigt bläddrande i instruktionsboken insåg jag att jag har lyckats köpa en bil med något slags "keyless-system" som öppnar sig för mig bara jag uppenbarar mig med nyckeln i fickan. Vidrigt. Tackar vet jag en gammal hederlig nyckel så jag kan slita och känna i dörren för att se att den är låst hur mycket jag vill. (OCD).
  • Det har börjat sjunka in att jag äger en bil och har total frihet. Jag kan sätta mig och åka till Uppsala klockan 02.23 om jag nu vill. Awesome. Men pengarna har dock redan börjat rulla i samma hastighet som bilen.
  • Jag längtar faktiskt efter att få träna igen (!) och jag hoppas att jag hinner bli frisk nog innan den känslan försvinner.

Perfekt timing

Solen skiner, folk sitter och solar i bikini och det är 28,6 grader utomhus.

Jag ligger inne på soffan, fryser, nyser, snorar och har 38,4 38,7 grader i kroppen.

Impulsköp 2012

Det var lugnt på jobbet. Jag tänkte se om jag kunde slentrianbjuda på en bil för framtida behov. Jag rycks plötsligt med i budgivningstävlingen på en bil jag knappt kollat upp.


Jag vann.



30 min senare ringer kvarndammen upp och meddelar att bilen ska vara hämtad och betald inom 5 arbetsdagar. I Göteborg. Woops.


4 FAILS med detta:
1. Jag jobbar dessa 5 arbetsdagar utan möjlighet att ta ledigt.
2. Bilen går på 10000kr mer än vad jag just nu äger och har.
3. Jag har ingenstans att ställa biljäveln.
4. Det tillkommer skatt, försäkring och övriga bilutgifter.


4 AWESOMES som hände:
1. Min pappa som är nybliven pensionär ska ändå komma och hälsa på i helgen. Och är ledig på måndag. Så han erbjöd sig att åka tåg ner och hämta den åt mig (♥världens bästa pappa♥)! OCH jag hittar en tågbiljett, 1:a klass Falun-Gbg åt honom på måndag för 541kr.
2. Jag får lön imorgon, och har då råd med både bil och liv denna månaden.
3. Jag gick in på Kopparstadens "lediga pakeringsplatser". Jag hittar en garageplats i mitt hus (dvs jag kan ta hissen ner till bilen) med sista anmälningsdatum IDAG. Och ledig från nästa torsdag. Sjukt.
4. Skattschmatt - JAG ÄGER EN BIL!!! (och Priusens årsskatt är 360kr/år)




Ovan: Min bil.

Tjejruset

Tjejruset sprunget och klart. Lyckan över att ha sprungit 5km på 27:30 grumlades lite av att jag såg att det tydligen bara var 4,82km. But still.

 

Dagens bästa sarkasm

Möhippa

Det har hänt. Mina kompisar börjar gifta sig. Snart kommer barnen, villan och pensionssparandet. Möhippa nr 1 avklarad i helgen. En lagom kompott av vuxet roande och porriga aktiviteter såsom poledanceing, alla inblandade var nöjda och glada (och börjar säkert kunna tänka sig en egen möhippa).


P.s. Jag var tydligen ingen vig naturtalang. Surprise surprise.

Första alstret

Min nygamla spelnördbana har alstrat sin första egenhändigt målade spelpjäs.

Mvh Tjejutanliv_85

8 år för sent

Jag insåg att jag kanske råkade köpa en studentklänning idag. Kassörskan kollade konstigt på mig. Jag skyllde på att jag skulle ha den på fest..


..Sen insåg jag att man kanske inte får ha vitt som gäst på bröllop.

AT-festdags

Idag är det AT-festen som jag är med och arrangerar (dvs jag tar på mig för mycket att göra). Men den kommer bli awesome! Utklädnanden för vårt hushålls del är dock lite tråkig. Men fin!


Ett smakprov på sånghäftet jag, Erika och Mia har komponerat och delvis skrivit själva ses nedan:

Saltlakritsglass

I ett syndens trollslag gjorde jag glass när jag kom hem. The horror-godness!

2 ägg

1 dl florsocker

2,5 dl grädde

Smaksättning (i mitt fall Salty Licorice syrup)

En skvätt sprit i samma smaktoning som smaksättningen (exv anis-smak eller sambucca)


Separera äggen. Vispa vitorna hårt. Blanda äggulorna, florsocker, smak och spit (sprit tillsätts för att glassen inte ska bli hård och isig - sänker fryspunkten). Rör ner äggvitorna. Vispa grädden hårt. Rör ner den också. Häll i form. Frys (typ 4h)

 

 

RSS 2.0