"Woops"

Jag skulle och höra vad som ingick i mitt nuvarande abonnemang på telenor. Jag kom ut med en ny iPhone 5.

Det här med min impulskontroll..

Jul i Kvissleby

 
 
Allergivänliga plastjulgranen är klädd, skinkan står på spisen och 76 sorters fikabröd är bakat av min syster. Jag bidrog med att koka knäck. Och har slagit in julklappar i tidningspapper som jag snodde hos Johanna då julpappret låg i flyttlådor på väg till Uppsala. Nu är det jul hos familjen Öhlund!
 
 
 
 
 
 
 
 

Bite me

Min flyttstädning blev inte godkänd. Detta var de punkter de tog upp:

- Det låg en död fluga emellan glasen i ett fönster, som jag missat. EN.
- Taklampan satt kvar (den satt där när JAG flyttade in).
- Längst in under badkaret fanns en kalkfläck kvar som sågs när man lyfte bort sidan på badkaret och la sig ner på golvet.
- Diskbänken tyckte de var flammig
- Ugnen dög inte.
- Parkettgolvet såg tydligen smutsigt ut (var skurat 2 gånger)

Allmänt omedgörliga och anala propsade de på att alla borde kunna prioritera att vara med kontorstid på besiktning så att vi kunde gå igenom detta tillsammans. Att jag var läkare och i så fall skulle behöva avboka 4 patienter för deras fjant-besiktning var inget som var en ursäkt. 

Stämningen är på topp. GOD JUL Kopparstaden!
 
Ugnen som var "för smutsig". Och diskbänken som var "för flammig".

Tidig julklapp

Flyttflyttjobbjobbstressstress

Helgen bara svischade förbi återigen. 40mil t.o.r med fullpackad bil till Uppsala också, som de senaste 5 helgerna. Alla julklappar är dock inhandlade (tror och hoppas jag), allt som går att packa ner i lägenheten är nedpackat inför flytten på tisdag och min tidbok på jobbet är proppfullbokad fram till jul (men no stress). Sen ska jag bara hetsflyttstäda tisdag och onsdag efter jobbet inför slutbesiktningen på torsdag. Tur att man inte brukar vara trött efter jobbet. Jag sneglade längtande på offerter för flyttstäd. Men snålade ihop när de sa priset 1700kr efter RUT-avdrag. Jag kommer ångra mig på tisdag kväll.
 
Så här ligger jag och tittar på det tomma ekande rummet med fönster utan gardiner och bara längtar tills flytten är färdig så jag därefter kan avsluta min AT och äntligen flytta ner och ihop med B och en lugn tillsammansvardag utan allt flängande. Och drömmer i smyg om att vi kanske kan ta en lång semester till långtbortistan utan krav efter mitt 6-månaders vikariat. Drömma måste man väl få.
 

Mer vinter

Vintern är här

Tagna vid dagens lunchpromenad.

Det är dags!

Advent är här. Insåg att allt pynt gick till den nya Uppsalalägenheten, så i Falun kommer jag vara den enda utan julpynt i 16 dagar tills flytten går. Misär.
Jag kompenserade genom att pynta ett pepparkakshus med Johanna efter min hellride på vintrig väg Falun-Uppsala t.o.r. Helspänn 40 mil tyckte inte min nacke om.

RSS 2.0