Man kanske skulle ta och köpa en klase bananer..

.. och låta dem ligga i fruktskålen tills de är bruna. För jag hittade nämligen det här receptet:
 
75 g smör
2 dl socker
2 msk mjölk
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 små mogna ekologiska bananer (eller 2 stora)
75-100 g choklad
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
 
  1. Smält smöret och låt svalna. Blanda med socker, mjölk, salt, vaniljsocker samt äggulorna.
  2. Mosa bananerna och blanda dem med smeten.
  3. Blanda mjöl, bikarbonat och den grovt hackade chokladen. Vänd ner i smeten.
  4. Vispa äggvitorna hårt. Vänd därefter försiktigt ner dem i smeten.
  5. Häll i bröad form, ca 24 cm i diameter, grädda i 175 grader ca 30 min. Kakan ska vara knappt klar i mitten. Låt svalna.
  6. Ät. Gärna dagen efter.
Sjukt gott. Mina tidigare bananmuffins kommer nu hamna på hyllan ett tag.
 
 
P.S. Jag borde eg sluta baka dagligen nu /Heffaklumpen
 

Funny 'cause it's true

Zooooooo

RSS 2.0