Jordgubbsmania

Första dagen på andra semestern i sommar. Jag började dagen med en joggingtur innan frukost, medan resten av staden sov (ja, jag har nu ritat ca 5-6 kors i taket). Sen en härlig grötfrukost innan jag åkte till Västansjö bärplock där jag kröp på knäna i jordgubbslandet en timme och håvade in 3 kg jordgubbar. När jag kom hem var 2 kg kvar i hinken och resten i min mage. Jag däckade därför på sängen och vaknade sent på eftermiddagen. Nu är sylten kokad och en nygräddad pannkaka togs precis ut ur ugnen. Räkna ut resten själva.
 
 
 
 

Vad gjorde man innan instagram?

Giant glaceballs

Så här ser en "2-kulors-glass" ut i glasskiosken utanför säters sjukhus. Win.
 
 
 

Bara för att jag är gräsänka och saknar.

Öland

Ett skämt skämt

Jag åkte 120 mil t.o.r till Öland i helgen. På söndagen inser jag att min främre registreringsskylt inte har mitt reg.nr, utan ett liknande.
 
Hela dagen (under samtidigt arbete på Säter) går åt till att polisanmäla detta, skapa en provisorisk skylt i fönstret (för den falska skakade av på en grusväg för att den var dåligt fastsatt, not to be found) och försöka beställa ny skylt på internet. Det visar sig att bilägaren till det andra reg.nr har min skylt på sin bil (en budbil i Sthlm som åker med varor till dalarna) och vi vet inte alls när eller hur detta hänt. Det antas vara ett s.k. practical joke (läs det med syrlighet i rösten) som gjorts när bilarna stått bredvid varandra.
 
Nu kommer jag åka skyltlös hela veckan och riskera böter (för polisens öppettider för provisorisk skylt är härliga 9-15 i Borlänge. Kul för en arbetande människa), bekosta nya reg.skyltar samt att detta har tagit upp dyrbar polistid som skulle kunna ha ägnats åt t.ex... brott.
 
Men kul skämt, vem det nu än var. Kul.

Framtids(k)val

AT-tjänsten flyter på i sin lugna mak enligt de förbestämda blocken jag måste utföra, då det plötsligt slår mig att jag (förhoppningsvis om AT-tentan går vägen) är leg.läk i februari -13!
 
Så nu måste jag plötsligt komma på vad jag vill bli, söka ett jobb, få ett jobb, veta var vi ska bosätta oss, skaffa boende i ny stad, trivas på det nya sjukhuset/vårdcentralen, trivas och hitta kompisar i en ny stad. Och allt detta ska klaffa i form av någon slags smidig överföring. FML.
 
Kul att jag inte ens vet säkert vilken läkarinriktning jag dras mest åt längre, att jag suger på att skriva personliga brev, att jag inte alls har någon uppfattning om andra städer och deras beboelighet, att jag är ute ur alla bostadsköer jag nånsin stått i för att jag glömt att logga in 1ggr/år.
 
För enkelhetens skull radar jag upp alla specialiteter jag skulle kunna tänka mig:
  • Kirurgi
  • ÖNH
  • VC
  • Medicin - Lunga (ffa i Falun)
  • Medicn - Kardiologi
  • Hud
  • Narkos
  • Gyn
..Och städer som är möjliga för oss (iaf tillfälligt framöver):
  • Uppsala
  • Norrtälje
  • Gävle
  • Göteborg
  • Övriga städer inom 1h-radie från Stockholm som jag inte har någon uppfattning om
Blunda och välj?

Mer geekmålning på gång

Det där med "rimlighetsgräns"

Är det bara jag som tycker att det luktar lite USA om vårt journalsystems referensområde när det gäller vikt?
 

"Men var tog den där tredjedelen av oljan du hällde i vägen?"

Lycka är att ha en karl som gör egna potatischips åt dig när du blir lite sugen. Sen att en stor del av oljan de friterades i plötsligt var borta och man inser att den inte dunstat, får man helt enkelt ta.
 
 

Jobbfilosofi

Nog för att det är surt när en patient uteblir från besöket utan att meddela detta, när man ägnat senaste halvtimmen åt att läsa på och fundera hur man kan hjälpa på bästa sätt.

Men å andra sidan kan man ju då ta den timmen till självstudier. I solen. Med en kopp kaffe.
RSS 2.0