Man kanske skulle ta och köpa en klase bananer..
.. och låta dem ligga i fruktskålen tills de är bruna. För jag hittade nämligen det här receptet:
75 g smör
2 dl socker
2 msk mjölk
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 små mogna ekologiska bananer (eller 2 stora)
75-100 g choklad
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
- Smält smöret och låt svalna. Blanda med socker, mjölk, salt, vaniljsocker samt äggulorna.
- Mosa bananerna och blanda dem med smeten.
- Blanda mjöl, bikarbonat och den grovt hackade chokladen. Vänd ner i smeten.
- Vispa äggvitorna hårt. Vänd därefter försiktigt ner dem i smeten.
- Häll i bröad form, ca 24 cm i diameter, grädda i 175 grader ca 30 min. Kakan ska vara knappt klar i mitten. Låt svalna.
- Ät. Gärna dagen efter.
Sjukt gott. Mina tidigare bananmuffins kommer nu hamna på hyllan ett tag.
P.S. Jag borde eg sluta baka dagligen nu /Heffaklumpen
Kommentarer
Postat av: Åsa sis
Härligt tips! Jag har fem övermogna bananer hemma... P&K
Postat av: K
...och så kan du ringa mig när de är gräddade. :)
Trackback