Kebnekajsebröd

Vi fick ett sjukt gott bröd under en av middagarna på Kebnekajse fjällstation. Jag gick därför och frågade om jag kunde få fota receptet. Men jag fick själva receptet, signerat av kocken, i handen istället. Win.


Receptet är i gram, vilket oroade min slöa själ till en början, men sedan insåg jag att det var löjligt enkelt om man har en bra hushållsvåg som man kan nollställa mellan varje ingrediens. 10 minuter - max!


Mörk sirap 375g
Filmjölk 1liter
Solrosfrön 120g
Vetemjöl 280g
Grahamsmjöl 140g
Rågkross 150
Rågsikt 195g
Salt 10g
Bikarbonat 27g


Rör ihop alla ingredienser. Ingen jäkla jäsning behövs, utan bara häll i 2 st 1,5-2liters brödformar och in i ugnen 175° i ca 90 minuter. Klart!




Världens mest osmakliga bild på världens godaste bröd.

Kommentarer
Postat av: amanda

vanlig fillimpa ju :) fast håller med, sjukt gott!

2011-08-30 @ 01:05:32
URL: http://iamshippinguptoboston.wordpress.com/
Postat av: Kristin

Nej, INGEN har gjort denna förr, bara jag!! ;)

2011-08-31 @ 20:54:31
Postat av: K

Blev inspirerad av receptet efter neurologjouren så står nu och bakar nattbröd! :)

2011-10-10 @ 22:56:07
Postat av: annabäst

Meh!!! Gram!? GRAM!?!? Jag har ingen våg ;( No foods for Anna idag heller!

2011-11-08 @ 10:22:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0