Varning för o-kul inlägg

Egentligen hatar jag politik. Helt ointresserad förutom att jag röstar och vill ha ett demokratiskt, fritt och jämlikt samhälle. Ett där man har goda chanser att utbilda, försörja och ta hand om sig själv som individ, men även har ett skyddsnät när det går illa, eller när man föds med sämre förutsättningar än andra. Det är det jag tycker. Mer eller mindre.

Att SD kom in i riksdagen är pinsamt för Sverige. Mest för att alla blev lätt "överraskade", trots att det smugit upp under en längre tid medan alla ignorerat problemet och inte tagit upp till diskussion, utan bara fördömt dem. "De är dåliga människor". End of story. Fast man kan ju inte ignorera 6% av samhället? Efter valet började alla hata gemensamt. Grupper på facebook. Hacka sig in på listor över de som röstat på dem och lägga ut på nätet. För att göra vad? Hatbrott? Mobbing? Skrämmande utveckling. Vissa partiledare vägrar sitta i samma rum som dem. Andra vägrar debattera mot dem. Är det en hälsosam reaktion från oss s.k. "vettiga svenskar" som röstat på de partier som INTE står för rasism, främlingsfientlighet och ojämlikhet? Och inser inte folk att det bara startar en reaktion till att vilja stötta hos de som sympatiserar med dem? Hat föder hat. Eller so they say.

Det är klart man blir frustrerad, arg och vill visa att man inte alls håller med - men kan sverige sluta bete sig som dagis? Bort med "sandlåde-jag-tänker-inte-leka-med-dem". De är inne i riksdagen nu, nästan 6% av befolkningen VILLE det. Deal with it på ett vuxet sätt! Ta upp dem i debatter, bemöt deras ogrundade åsikter med belästhet och logik. Låt de i sverige som röstat för "att röra om i grytan" få se vilka de egentligen är och få dem att själva ändra åsikt och rösta "rätt" i nästa val.

Det blir bara ett problem om vi gör det till ett.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Huvudet på spiken som vanligt! ;) Håller helt med dig! Hörde en intressant debatt kring det hela i Studio Ett i P1 igår, rekommenderas! En av dem som debatterade hade även skrivit en artikel som tog upp en del av problematiken. Den finns här och är läsvärd tycker jag: http://www.newsmill.se/artikel/2010/09/20/tigandet-kring-invandringspolitikens-problem-m-ste-f-ett-slut

2010-09-22 @ 13:26:14
Postat av: K

Ja och det var alltså jag som skickade länken. ;)

2010-09-22 @ 13:26:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0