En gammal haggas klagan på ungdomen

Ja. Nu har man blivit gammal. Men dagens ungdom är helt enkelt bara för jobbiga.

För deras skull, om de läser detta och vill få veta lite enkel vett och etikett, ska jag nu sätta upp några exempel på saker man inte helst ska göra på en bio.

1. Är du snorig och hostig men vill bestämt ändå sitta bland folk? Ta då förslagsvis med dig en näsduk till att snyta dig ordentligt, för att undvika en sådan obehaglig företeelse som att sitta och dra in snor ljudligt under hela filmen. Speciellt inte om denna film är 2,5 timmar lång. Och när du ska hosta - hosta i armvecket eller annan lämplig (egen) kroppsdel och INTE på den okända individen som sitter bredvid dig, dvs undertecknad.

2 Är det jobbigt att en film är 2,5 timmar lång? Ja, det är många andra ..4-åringar som tycker det och kan bli lite uttråkade och få kryp i benen. Men bit ihop, lämna lokalen eller somna (OBS! utan snarkning), sitt inte och beklaga dig högt till dina andra fjortiskompisar i form av "Åh, det här bara måste ju vara sista scenen", "Men guuuuuuuu vad lång den är" eller helt enkelt börja skicka sms flitigt till alla i din adressbok för att få sympati. Absolut inte när din display även lyser upp de 4 närmsta personerna intill dig också.

3. Har du läst boken som filmen är baserad på och vet vad som ska hända? - Säg det FÖR GUDS SKULL inte innan varje scen. Detta gäller även slutscenen.


Ja just ja, i övrigt var "Harry Potter och halvblodsprinsen" mycket bra.



Kommentarer
Postat av: johanna

aaah en blogg! ååh vet du jag fick VÆRSTA IDÉN om min næsta medeltidsklænning i morse och det finns ingen chans att jag hinner sy den, aargh!

2009-07-18 @ 10:22:06
URL: http://johannalind.webblogg.se/
Postat av: johanna

och vi ska åka olika flyg før att det var billigare att åka på fredagen, men louise kunde inte åka då eftersom hon jobbar fredag kvæll. Tydligen ville inte helsenor betala 1000 kr før att vi skulle få sællskap :-P

2009-07-18 @ 10:24:08
URL: http://johannalind.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0