Recepttips - Färsbiffar from the wild
Min kock jobbar så jag blev tvungen att ordna mat själv av det vi hade hemma.
Resultatet av min hejdlösa ihopkoksmix blev..... wait for it......AWESOME.
Här är receptet (mest för att jag ska komma ihåg det). Mängderna är på en höft, eftersom jag aldrig måttar.
Biffarna:
ca 300-400g köttfärs
1 paket nedklippt bacon
1 finhackad scharlottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
3 msk vispgrädde
ca 1 msk viltfond
salt & peppar
Såsen:
2 dl grädde
2 msk viltfond
1 msk soja
maizenaredning
rostad lök
Servera med:
Ugnsrostade lök- och potatisklyftor (typ 200 grader i 30 minuter)
Hemgjord lingonsylt
Rör ihop biffsmetsblandningen. Forma ca 6 st halvtjocka biffar och stek i smör ca 7 minuter tills de nästan är helt genomstekta. Häll då över grädde, fond, soja och låt puttra. Red av med maizena samt rostad lök. Smaka av. Servera med potatisen och lingonsylt.
Det här ska jag prova! Låter smarrigt. Kramis