Sleepy sleep

Välkommen till familjen Scaramanga

Efter 25 minuters jamande och stela rörelser i det okända nya hemmet började de små kattögonen blinka av trötthet. Nu sover han 1 m ifrån oss, mot sitt bättre vetande.

Recepttips - Färsbiffar from the wild

Min kock jobbar så jag blev tvungen att ordna mat själv av det vi hade hemma.

Resultatet av min hejdlösa ihopkoksmix blev..... wait for it......AWESOME.

Här är receptet (mest för att jag ska komma ihåg det). Mängderna är på en höft, eftersom jag aldrig måttar.

 

Biffarna:

ca 300-400g köttfärs

1 paket nedklippt bacon

1 finhackad scharlottenlök

1 finhackad vitlöksklyfta

3 msk vispgrädde

ca 1 msk viltfond

salt & peppar

Såsen:

2 dl grädde

2 msk viltfond

1 msk soja

maizenaredning

rostad lök

Servera med:

Ugnsrostade lök- och potatisklyftor (typ 200 grader i 30 minuter)

Hemgjord lingonsylt

 

Rör ihop biffsmetsblandningen. Forma ca 6 st halvtjocka biffar och stek i smör ca 7 minuter tills de nästan är helt genomstekta. Häll då över grädde, fond, soja och låt puttra. Red av med maizena samt rostad lök. Smaka av. Servera med potatisen och lingonsylt.

Feberfri

Febern, frossan och värken är borta. Kvar är bara nästäppa, lock för öronen, värk över bihålorna, slemklumpar som överrasknings-kommer-upp-från-luftvägarna (allra helst när jag och B äter och får mig att framstå som väldigt, väldigt fräsch) och 4 dagars feber-på soffan-inte-rört-sig-ur-fläcken-smutsen.

Imorgon ska jag lämna min soffa där jag förkovrat mitt sinne med 7th heaven-moralkakor, Biggest looser, Gilmore girls m.m. 

Det är dags att komma ut i verkligheten igen.

 

Kan ni ställa diagnos?

-feber
-kraftig muskelvärk
-heshet
-hosta
-självömkan

Åter i Uppsala läns landstings tjänst

Namnskylt nu som "riktig läkare"- check!

Lägenheten - uppdatering

Hallen:
 
Köket:
Sovrummet:
Vardagsrummet:
 
 

I väntan på katt

Mmmmmm... Onlineshopping...

Engelsk pub, någon?

Hörnet i vardagsrummet har fått sin engelska touch efter många timmars slit.

Hello Kitty?

Det gick bra utan allergi även idag när vi hälsade på katterna, så vi tingade en - Fransisco Scaramanga (den röda). Håller nu tummarna att jag inte utveckar allergi när vi får hem honom 27/2.
 
 
 
Lite ögongodis av söta 8,5-veckorskattungar.
 
 

Hejdå Falun. Hej Uppsala

AT:n är avklarad (woho?). Sista veckan på VC Gagnef var fylld av små tackkort, tackmiddag, kramar och försök till övertalning att vi borde bosätta oss i Dalarna. Nu ska jag bara våga skicka in mina papper för legitimation och vänta på leg:et, som tydligen kan ta allt mellan 2 veckor och 5 månader i handläggning hos socialstyrelsen (plus att de nyligen "tappat bort" 2 böcker..)
 
 
Sista bilden från vintrig lunchpromenad vid älvkorsningen, fin present och kort från Karin, Blommor och Gagnef-hästen från avtackningsmiddagen, tom signeringskorg (!).
 
Innan jag åkte hemåt igår så riggade jag en atrapp hos Johanna så att hon inte skulle sakna mitt sällskap för mycket. Den säger ungefär lika mycket, känns lika mjuk i konsistensen och sitter med samma matvaror i famnen som undertecknad. Johanna märkte inte ens att jag var borta.
 
Nu är jag åter i Uppsala. Vi firade med sushi och ost&portvin igår. Idag ska vi pyssla i lägenheten och imorgon ska vi hälsa på vår ev. framtida katt igen för att se att jag fortfarande inte reagerar på pälsen (håll tummarna).
RSS 2.0